Oog voor detail… De radiator in de hoofdrol

De tijd dat radiatoren grote ijzeren stofnesten waren die je noodgedwongen in je huiskamer, keuken of badkamer moest dulden ligt gelukkig achter ons. De designradiator wordt steeds opnieuw her-ontworpen met als resultaat een geslaagde mix tussen schoonheid en praktische vormgeving.

Misschien zou je zelfs kunnen zeggen dat wat een designstuk toevoegt aan je woonkamer, een mooie radiator toevoegt aan je badkamer. Een met zorg uitgekozen verwarmingselement is geen storend element meer, meer een mooi vormgegeven object dat een hoofdrol verdient in je badkamer.

Designradiator
Een radiator hoeft niet altijd wit te zijn en al helemaal niet saai en rechthoekig. Er is een enorm groot aanbod aan moderne, elegante designradiatoren. Van mooi minimalistisch tot extravagant en opvallend. De taak van de radiator is allang niet meer het overdragen van warmte aan de ruimte alleen. Vandaag de dag dient een radiator bij te dragen aan persoonlijke woonwensen. En dat kan!

Duurzame onder de douche

Handdoekradiator

Badkamerradiatoren nemen een eigen plaats in binnen designradiatoren. Dit komt omdat het erg praktisch is om de radiator te kunnen gebruiken om bijvoorbeeld handdoeken te laten drogen. Ook even je badjas aan de badkamerradiator hangen zodat deze lekker warm is als je uit je bad of douche komt is een fijne luxe. Om die reden worden radiatoren voor in de badkamer ook wel handdoekradiatoren genoemd.

Uiterlijk versus functionaliteit

Als je radiatoren voor de badkamer zoekt, moet je een aantal afwegingen maken. De esthetische vormgeving is vaak een enorme blikvanger, waardoor je bijna zou vergeten dat het om een gebruiksvoorwerp gaat.

Een gebruiksvoorwerp dat niet alleen bij je smaak moet passen. Ook de afmetingen die je tot je beschikking hebt, maar vooral de warmteafgifte van de badkamerradiator en het leidingwerk is belangrijk.

Een handdoekradiator heeft twee functies: de badkamer verwarmen en er moet plaats zijn om meerdere handdoeken op kwijt te kunnen. Dat maakt het soms lastig om te kiezen voor de juiste afmeting. Ook al wil je een echte eyecatcher, een goed uitgangspunt is om te kijken naar de totale ruimte en niet naar de afmeting van de radiator alleen. In een kleine badkamer volstaat een kleine of slanke radiator. Bij een grotere badkamer past een grotere radiator. Zoeken naar de juiste balans is hierbij altijd de juiste keuze.

Designradiatoren? Hier kun je op letten!

Vanwege het grote aanbod in radiatoren kun je altijd een designradiator vinden die compleet aansluit op je woonwensen. Zo goed als alle vormen zijn denkbaar. Van slank vormgegeven wandradiatoren tot designradiatoren met fantasievormen of met een industrieel design. Hoewel het uiterlijk erg belangrijk is, zijn er ook een aantal praktische zaken om op te letten bij de aankoop van een design radiator. Door een nieuwe designradiator aan te schaffen zorgt u ervoor dat u energie bespaart en goedkoper uit bent als de energierekening komt.

De radiator installeren

Wie de radiator gaat installeren is helemaal afhankelijk van je wensen. Houd daarbij rekening met het feit dat een radiator veel gewicht heeft en de aansluiting perfect uitgevoerd moet worden.

Een gespecialiseerde vakman inschakelen is daarom in veel gevallen de beste keus. Ga je liever zelf aan de slag? Voor wie een beetje handig is een radiator installeren niet al te ingewikkeld.

Vakman of doe-het-zelven?

Het installatieadvies kan per model verschillen omdat de juiste installatie afhankelijk is van grootte en vorm. In alle gevallen is het absoluut recht (waterpas) hangen een voorwaarde. De ophanging vindt plaats doormiddel van beugels. Die moeten zeer solide aan de wand bevestigd worden omdat een radiator veel gewicht heeft.

En last but not least moet de aansluiting op het watersysteem juist uitgevoerd worden om lekkages te voorkomen. Plaatst je een nieuwe radiator op een bestaande aansluiting dan is leidingwerk niet nodig. De aansluiting steekt dan al uit de muur. Het is dan alleen zaak om te zorgen voor een waterdichte montage. Wil je de radiator niet alleen vervangen, maar ook verplaatsen, dan gaat het al gauw om een kleine badkamerrenovatie. Win in dat geval advies in van een loodgieter of andere vakman, of betrek deze bij het project.

Waar kun je de mooiste designradiator kopen?

Bij de badkamerspecialist, online en in de bouwmarkt vind je een grote keus aan radiatoren. Ook kun je je licht opsteken bij gespecialiseerde bedrijven. Een goede start is een online oriëntatie.

Je zult verstelt staan van het aanbod! Zie je door de bomen het bos niet meer, of kom je voor ideeën te staan die je niet voor mogelijk had gehouden?

Maak dan een selectie van je meest favoriete modellen. Deze zullen ongetwijfeld verschillen in afmetingen, gebruiksmogelijkheden en prijs.

Door de voor jouw belangrijkste punten op een rijtje te zetten vind je in het grote aanbod precies de designradiator waarvan je warm voor loopt. Of een mobiele airco met verwarming om de kamer mee te verwarmen.

Waar kun je de mooiste designradiator bestellen?
Wanneer je online op zoek gaat naar mooie radiatoren, dan ontdek je daar de mooiste exemplaren. Een prima uitgangspunt voor inspiratie!

De keus is zeer uitgebreid en elk merk heeft zo zijn eigen designhandtekening. Net als voor oriënteren en shoppen in een fysieke winkel, geldt bij het bestellen van een designradiator dat een prioriteitsafweging op basis van budget, smaak en mogelijkheden je naar de juiste radiator leidt.

Tips voor radiatoren waar je warm voor loopt

Ben je op zoek naar een design verwarming voor in de badkamer, dan zetten we hieronder onze tips nog eens op een rij:

  • De keus is enorm. Voor een juiste keus en een geslaagd resultaat kijk je het best naar het totaalplaatje. Neem hierbij de grootte van de badkamer als uitgangspunt, gevolgd door de plaats waar de radiator komt te hangen. Is je badkamer niet al te groot en woon je alleen of in een tweepersoonshuishouden? Dan is een kleiner formaat handdoekradiator het mooist. Een ruime badkamer biedt weer andere opties.
  • Een radiator plaatsen is niet moeilijk als je een beetje handig bent. Aandachtspunten zijn het gewicht van de radiator waardoor het handig kan zijn de klus samen met een tweede persoon te klaren. De wandbeugels dienen goed verankerd te worden en een waterpas bevestiging plus een waterdichte afdichting zijn cruciaal.
  • Zoek je een nieuwe badkamerradiator als onderdeel van nieuwbouw of renovatie? Dan kan de hulp inroepen van een loodgieter of installateur een goede optie zijn.