Trend of tijdloos? Zo kies je jouw badkamermeubel

Met open vakjes, met lades of deuren, met een ingebouwde spiegel of juist helemaal strak en greeploos? In hout, MDF, in betonlook of geplastificeerd? Met een waskom erin of toch een ingebouwde wastafel?

Of misschien wel een smal en hoog exemplaar waar je al je handdoeken en badkamerspullen in kwijt kunt? Een badkamermeubel speelt een grote hoofdrol binnen badkamerdesign. Maar hoe kies je jouw ideale badkamermeubel met zoveel keus?

Als er één ruimte in huis is die afgelopen decennia een enorme upgrade heeft doorgemaakt, dan is het wel de badkamer. Het is nog niet zo lang geleden dat veel Nederlandse woningen niet eens een badkamer hadden. Inmiddels zijn mooie badkamers hét verkoopargument bij de aanschaf van een woning. Is er nog iemand te vinden die niet geniet van de luxe die een mooie badkamer biedt? Een fijn bad of een moderne inloopdouche, maar ook een passend badkamermeubel en luxe badkameraccessoires zijn niet meer weg te denken uit de top 3 van woonwensen.

Duurzame onder de douche

Badkamermeubels

Badkamermeubels zijn ideaal om alles wat je in de badkamer aan spulletjes nodig hebt mooi op te bergen.

Ze zijn er in zoveel soorten dat voor elke badkamerstijl bijpassende badkamermeubels te vinden zijn.

Of je nu kiest voor een klassieke badkamer, een rustieke badkamer met veel houtaccenten of voor een badkamer met minimalistische of industrieel design.

Vind je het lastig om een juiste keus te maken? Wij helpen je graag met onderstaand badkameradvies.

Trends in badkamermeubels

Wanneer je je aan het oriënteren bent op het inrichten van een nieuwe badkamer, dan zal het je niet ontgaan zijn dat er veel verschillende badkamertrends zijn.

Hoe zie je dan door de bomen het bos nog? Je kunt natuurlijk alleen op je huidige smaak afgaan. Dat is een goed uitgangspunt.

Maar bedenk dat je nieuwe badkamermeubel heel wat jaren meegaat, en smaak bewust of onbewust beïnvloed wordt door trends.

Terwijl trends snel wisselen, zien de meeste mensen graag de hun badkamer enkele tientallen jaren meegaat.

Natuurlijk is het heerlijk om bij alle mooie ontwerpen van dit moment weg te dromen over hoe je nieuwe badkamerinrichting eruit moet komen te zien.

Doe dit ook vooral. Laat je breed informeren en bezoek een goede firma die gespecialiseerd is in badkamermeubilair.

Badkamermeubels bestellen
Maar natuurlijk kun je ook gaan voor een moderne manier van badkamer shoppen. Wil je liever je badkamermeubels bestellen, dan vind je online letterlijk een wereld aan mogelijkheden.

Ook veel speciaalzaken hebben tegenwoordig een webshop. Een nadeel is dat je het meubel van tevoren niet kunt zien, en in de meeste gevallen ontvang je je nieuwe badkamermeubel als doe-het-zelf-pakket. Dit kan prima functioneren wanneer je handig bent of een van je vrienden of kennissen een helpende hand biedt. Kortom wanneer je jouw badkamer een upgrade gaat geven met nieuwe leuke spullen, heb je met online badkamermeubels bestellen een enorme keus aan mogelijkheden.

Tips bij het uitzoeken van badkamermeubels

Daarnaast is het een goed idee om een praktische wenslijst te maken. Welke opbergruimte moet je badkamerkast minimaal kunnen bieden?

Hoe denk je over verlichting? Welke materialen en kleuren vind je al langer mooi, en welk type kast voor in de badkamer past mooi bij de rest van je woninginrichting zodat een harmonisch geheel ontstaat? Online kun je een wereld aan badkamerinspiratie vinden. Sla bijvoorbeeld wat mooie afbeeldingen op en maak daar moodboard van.

Door bij je enthousiasme over de nieuwste trends ook na te denken over je eigen wensen en smaak vergroot je de kans dat je een badkamermeubel aanschaft waar je niet alleen nu, maar ook over een paar jaar nog blij bent.

Badkamermeubel kopen
Wanneer je voor jezelf een goede overweging hebt gemaakt over wensen en voorkeuren komt een ander leuke fase: je badkamermeubel daadwerkelijk kopen!

Gun jezelf het plezier van een aankoop bij een goede badkamerspecialist. Zoals gezegd gaan je badkameraccessoires zoals kasten, spiegels en alles wat je badkamer mooi, praktisch en sfeervol maakt, heel wat jaren mee. Een goed gesorteerde badkamerwinkel biedt een hoogwaardige keus en kan je prima adviseren. Bovendien vind je er vaak nét even wat andere designs of merken.

De kans is groot dat jouw droommeubel voor in je badkamer met nét even die andere uitstraling kunt vinden bij de badkamerspecialist.

Handige tips bij de aankoop van badkamermeubilair

  • Bekijk meerdere mogelijkheden
  • Ook wanneer je al redelijk weet wat je wilt, is het goed én leuk om je toch wat breder te oriënteren. Er is zoveel keus, en je wilt waarschijnlijk graag dat je aankoop een flink aantal jaren bij je smaak en inrichting blijft passen.
  • Trends zijn fantastisch, maar volgen elkaar snel op. Blijf realistisch en kijk naar het totaalplaatje. Neem bij het fantaseren over je droombadkamer ook de afweging mee wat écht bij jouw smaak past, bij je wensen, je gezinssamenstelling en de praktische ruimte die je hebt in je badkamer, maar ook in je portemonnee. Een trend die al jaren overeind blijft is de wit-zwarte klassieke badkamer bijvoorbeeld. Of kies voor een badkamermeubel die bij meerdere stijlen past.
  • Bij de speciaalzaak vind je vaak onverwachte keus, is de service hoger en word je goed geadviseerd. Deze diensten, en de mooie showroom wordt natuurlijk wel doorberekend in de prijs. Badkamermeubels kopen bij een badkamerspecialist kan daardoor ietsje meer vragen van je budget, maar daar staat zoals gezegd een goede service en een geen 13 in een dozijn keus tegenover.
  • Online bestellen biedt gemak, je kunt eenvoudig vergelijken en je krijgt een enorme keus aangeboden. Je vindt online snel de koopjes en je bestelt vanuit je luie stoel. Een nadeel kan zijn dat je niet precies weet wat je koopt omdat foto’s kunnen afwijken. Ook moet je een beetje handig zijn omdat je er geen servicemedewerker bij geleverd krijgt die je nieuwe badkamer bovenkast, badkamer onderbouw of wastafelkast voor je in elkaar zet.

Maar de beste tip is nog wel: geniet van de vele mogelijkheden die je op het gebied van badkamermeubilair hebt. Met een beetje nuchter verstand is een badkamerinrichting kopen enorm leuk en doe je de perfecte aankoop waar je jaren plezier van hebt!